Your shopping cart is empty!

Rusland, fodbold VM og stigende homofobi

18/06/2018 0
Følg Al Jazeera's dækning af VM 2018 her.
 
England fodboldfan Di Cunningham var lidt bekymret over at rejse til Rusland til VM 2018.
 
Der har været bekymringer blandt rettighedsgrupper om stigningen i homofobi og sikkerheden for homoseksuelle fans i den socialt konservative europæiske nation.
 
Homoseksualitet, der blev klassificeret som en psykisk sygdom i Rusland indtil 1999, er et kontroversielt spørgsmål i en nation, der ikke anerkender ægteskab af samme køn.
 
Rusland afkriminaliserede same-sex interaktioner i 1993, men haderforbrydelser mod LGBT-samfundet (lesbiske, homoseksuelle, bisexuelle og transseksuelle) har været stigende siden landet vedtog en kontroversiel lov, der forbyder spredningen af ​​"homoseksuel propaganda" til mindreårige i 2013.
 
Rusland er rangeret 45 ud af 49 europæiske lande med hensyn til homoseksuelle rettigheder ved ILGA-Europe, et netværk af europæiske LGBT-grupper.
 
Cunningham, som skal deltage i Englands første kamp mod Tunesien mandag i Volgograd, sagde, at hendes alliance af HBT-fodboldfanegrupper har modtaget truende anonyme e-mails og advarsel om, at de ville blive "stukket", hvis de gjorde turen til Rusland.
 
"Vi har fået adskillige advarsler om, at HBT-fans ikke vil være velkomne i Rusland, og nogle var ret drastiske med hensyn til hvad der ville ske for os, hvis vi gik", siger Cunningham, arrangør af Three Lions Pride, en LGBT-fodboldfan-gruppe i England supportere og tilføjede, at det var "uheldigt", at FIFA holder sådan en prestigefyldt fodboldturnering i et land, hvor "nogle mennesker er uvelkomne".
 
Stolthed i fodbold, den britiske alliance for fangrupper, der tilhører LGBT-samfundet, har siden indgivet en klage til FIFA - fodboldets styrende organ - og fik at vide, at truslerne bliver undersøgt af turneringsarrangørerne.
 
Trods de forsikringer, siger Cunningham, at mange LGBT-fans er bange for at deltage i det månedlige sportslige skuespil i Rusland.
 
"Der er ikke mange åbenlysten homoseksuelle HBT-fans, fordi de fleste mennesker ikke føler at deres sikkerhed er garanteret," fortalte Cunningham Al Jazeera.
 
Fare netværk, det antidiskriminerende organ, der arbejder i samarbejde med FIFA, rapporterede en stigning i anti-gay og racistisk chanting i russisk fodbold i løbet af det sidste år.
 
Der var 12 hændelser af homofob adfærd af fans inden for stadionerne, ifølge rapporten fra Fare Network og det Moskva-baserede SOVA Center, der blev udgivet i sidste måned.
 
Rapporten bemærkede, at fans mere og mere mærkede modstandere som "homoseksuelle" som et middel til misbrug.
 
"Disse niveauer af diskriminerende chanting tyder på, at fremmedfjendske synspunkter forbliver dybt rodfæstet blandt mange russiske fodboldfans," siger rapporten.